Emil Constantinescu: Doina Cornea este și va rămâne un simbol veșnic!

0

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, este unul dintre sprijinitorii Fundației Doina Cornea. El a fost prezent zilele trecute la Cluj, la o întâlnire organizată de membrii fundației, care și-au prezentat planurile pentru acest an.

Emil Constantinescu a folosit acest prilej pentru a readuce în memoria publică figura luptătoarei anticomuniste din Cluj. Doina Cornea a fost una dintre figurile eroice ale anilor 1980. A criticat comunismul și i s-a opus dictatorului Nicolae Ceaușescu. Doina Cornea promova ideea opoziției civice active la sdresa sistemului totalitarist. Lupta sa a câștigat admirația lumii libere. Doina Cornea a fost decorată de Sfântul Ioan-Paul al II-lea cu Ordinul papal Sfântul Grigore cel Mare. A primit Legiunea de Onoare din partea Franței, iar Emil Constantinescu i-a oferit Steaua României.

Doina Cornea a fost un simbol al mișcării monarhiste și o sprijinitoare loială Majestății Sale Regelui Mihai I al României și, totodată, un intelectual greco-catolic recunoscut în întreaga lume.