Europa să fie pregătită ca mutațiile noului coronavirus să fie rezistente sau complet rezistente la actualele vaccinuri

0

Comisia Europeană propune măsuri imediate pentru a pregăti Europa pentru amenințarea tot mai mare reprezentată de variantele noului coronavirus. Noul Plan european de pregătire în domeniul bioapărării împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19, denumit „Incubatorul HERA”, va colabora cu cercetători, companii din domeniul biotehnologiei, producători și autorități publice din UE și de la nivel mondial pentru a depista noi variante, pentru a oferi stimulente vizând crearea de vaccinuri noi și adaptate, pentru a accelera procesul de aprobare a acestor vaccinuri și pentru a asigura sporirea capacităților de producție.

Potrivit Comisiei, este important să se ia măsuri acum, deoarece noi variante continuă să apară, iar provocările legate de sporirea producției de vaccinuri sunt tot mai multe.

Incubatorul HERA va servi, de asemenea, drept model pentru pregătirea pe termen lung a UE pentru situații de urgență în domeniul sănătății.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Prioritatea noastră este de a asigura faptul că toți europenii au acces la vaccinuri sigure și eficace împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19 cât mai curând posibil.

În același timp, apar rapid noi variante ale virusului și trebuie să ne adaptăm și mai rapid răspunsul. Pentru a fi cu un pas înaintea virusului, lansăm astăzi incubatorul HERA.

El reunește știința, industria și autoritățile publice și pune la dispoziție toate resursele disponibile pentru a ne permite să răspundem acestei provocări.”

Potrivit Comisiei, vaccinurile autorizate sunt considerate eficace împotriva variantelor noului coronavirus pe care le cunoaștem în prezent. Cu toate acestea, Europa trebuie să fie pregătită pentru posibilitatea ca viitoarele variante să fie mai rezistente sau complet rezistente la vaccinurile actuale.

banner