EXCLUSIV: Trupa italiană Le Dolce Vita concertează în premieră la Cluj – vezi ce spun artistele

0

Sunt comparate cu artiștii de la Il Volo, au cântat Ave Maria cu Papa Francisc. Este vorba despre trupa italiană Le Dolce Vita (trad. Dulcile Vieții), care va urca pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj pe 23 octombrie 2022, de la ora 22.00. Vedeți un interviu realizat în exclusivitate cu cele trei artiste și organizatoarea evenimentului de la Cluj.

Pentru prima dată în România, trupa italiană Le Dolce Vita (trad. Dulcile Vieții) va urca pe scena Casei de Cultură a Studenților, pe 23 octombrie 2022, începând cu ora 20.00. Trio-ul, format din Jade Tripaldi, Giada Mercandelli și Martina Barani, un proiect internațional născut din întâlnirea a trei voci, lirică, pop și soul, a fost comparat cu Il Volo, variantă feminină. Artistele au fost, de altfel, alese să interpreteze versiunea în portugheză a celebrului hit mondial al celor de Il Volo, Grande Amore. Imediat, criticii au tras concluzia: îmbinarea celor trei voci este il giusto equilibrio tra dolcezza e vigore” (echilibrul perfect între dulceață și vigoare).

Ca o confirmare a talentului lor extraordinar, cele trei artiste au fost invitate să interpreteze, alături de Wilma Goich, o versiune specială a ”Ave Maria”, cu vocea Papei Francisc, episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice 

La Cluj, celor trei artiste li se vor alătura invitații speciali Riccardo Fogli, Elisabeta della Santa & Fabio Ciardella. Riccardo Fogli este vedeta anilor ’80 și artistul care a ajuns pe primele locuri în topurile internaționale cu piese precum „Storie di tutti i giorni”, Mondo” sau „Malinconia, iar duo-ul Fabio Ciardella și Elisabetta Della Santa sunt artiști cunoscuți deja foarte bine de publicul român.

O altă prezență notabilă a serii va fi Tony Labriola, fondatorul Le Dolce Vita, și unul dintre cei mai importanți compozitori italieni contemporani, care are în portofoliu nume sonore ale muzicii internaționale: a colaborat cu Freddie Mercury, Nino D’Angelo, The Supremes & Diana Ross sau Kelly Joyce. Tony Labriola este și producătorul unor musicaluri de succes: ”Mica Sirenă” cu Marina Fiordaliso sau ”Cartea Junglei” cu Juliana Moreira.

Suntem entuziasmați că am reușit să aducem la Cluj unele dintre cele mai bune voci feminine din showbiz-ul italian și european. Suntem siguri că publicul clujean va fi fascinat de aceste fete extrem de talentate. Ele sunt pentru prima dată în România, dar, cu siguranță, nu și pentru ultima“, a declarat Mira Due, organizatorul concertului. 

Expoziție florală și de sculpturi, în foaierul Casei de Cultură a Studenților

Pe 23 octombrie, foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi transformat complet, pentru a le oferi spectatorilor o experiență culturală completă. Publicul va avea ocazia să admire splendidele aranjamente florale create de Florăria Lavanda, dar și să le achiziționeze. O parte dintre încasările obținute din vânzarea florilor va fi donată către persoanele defavorizate, care au nevoie de susținere financiară.

Tot în holul Casei de Cultură, spectatorii vor putea admira și o expoziție de sculpturi ale talentatului artist ecuadorian, Fidias, dar care studiază și locuiește la Cluj, un ”ardelean ecuadorian veselos” așa cum îl caracterizează cunoscuții. Talentul său este este indiscutabil, fapt recunoscut, încă o dată, atunci când a fost ales să facă parte din una dintre echipele de restaurare ale cetății Alba Carolina. 

”Dorim să aducem în fața publicului arta, în toate formele ei. Pe lângă muzică, le-am pregătit spectatorilor și alte manifestări artistice: o expoziție de aranjamente florale și una de sculptură vor putea fi admirate la intrarea în sala de spectacol. Îi invit pe toți cei prezenți să își ofere un răgaz înainte de show și să admire creațiile expuse. Iar cei care vor cumpăra, trebuie să știe că vor face și o faptă bună. O parte dintre acești bani o vom dona acelora care au mai multă nevoie de ajutor“, a adăugat Mira Due. 

Despre Le Dolce Vita

Talentatele și frumoasele tinere au avut o ascensiune internațională spectaculoasă încă de la formarea grupului, în anul 2017. Până acum, au susținut peste 300 de concerte în întreaga lume. Vocile lor unice, diferite una de alta, ca registru și gen – liric, pop și soul, se îmbină spectaculos, într-un crossover care nu are nici limite, nici frontiere, ceea ce oferă publicului spectator o experiență muzicală  unică. 

Prima  melodie inedită a acestui trio, intitulată “Fili di Luce”, născută în colaborare cu Stefano Govoni, a obținut locul al II-lea la festivalul Castrocaro din 2017 organizat de Rai 1. Tony Renis a ales trio-ul Dolce Vita pentru aniversarea de 60 de ani a celebrei melodii “Quando Quando Quando” și au realizat un disc de vinil numerotat, în ediție limitată.

Martina Barani

S-a apropiat de lumea muzicii studiind pian și flaut transversal. În perioada adolescenței face o pasiune din canto, preferând genul crossover, cu extindere de la pop la pop liric. A participat la numeroase concursuri și show-uri naționale pentru descoperirea talentelor unde a obținut rezultate excepționale. Pe lângă licența în științele educației, a finalizat, anul acesta, un masterat pentru predarea  muzicii în școli generale și licee. Ea este vocea lirică a trio-ului.

Giada Mercandelli

Originară din Brescia, de la vârste fragede a fost foarte atrasă de marile voci ale muzicii soul și blues. Aretha  Franklin, Ray Charles, James Brown se numără printre artiștii săi preferați. A colaborat cu mulți cântăreți italieni precum: Marco Masini, Ivana Spagna, Laura Bono. Dar Mina este cântăreața italiană pe care o preferă, iar când anturajul marei Mina i-a solicitat serviciile pentru un cunoscut spot publicitar, pentru Giada a fost un vis devenit realitate. Este cântăreață și actriță de teatru, cunoscută pentru prestațiile de musical, unul dintre multe sale spectacole fiind spectacolul irlandez “Iamo”. Ea este vocea soul a trio-ului.

Jade  Tripaldi  

Originară din Ravenna, este o cântăreață foarte tenace, timbrul său particular punând în evidență o personalitate încăpățânată și decisă. Participă la numeroase chermeze cantante, una din multele sale apariții fiind în show-ul Emozioni Live con Mogol e Beppe Vessicchio (Emoții live cu Mogol și Beppe Vessigghio). Jade (cunoscută tuturor drept Je), a primit de la Nada Mas Edizioni propunerea de a se alătura proiectului Internațional Le Dolce Vita în timpul deschiderii unui concert al lui Noermi cu Rocco Hant. Iar propunerea a fost imediat acceptată! Ea este vocea rock a trio-ului.

Riccardo Fogli și Elisabeta della Santa & Fabio Ciardella, invitați speciali

Riccardo Fogli, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți italieni ai anilor ’80, a ajuns pe primele locuri în topurile internaționale cu piese precum „Storie di tutti i giorni”, Mondo” sau „Malinconia. Artistul este, deja, la cel de-al treilea concert susținut în România, după cele din 1992 și 2015, însă acum este pentru prima dată când concertează la Cluj. Fabio Ciardella și Elisabetta Della Santa, doi cunoscuți soliști italieni de muzică pop opera, sunt însă deja îndrăgostiți de orașul de pe Someș. 

Cei trei invitați ai serii sunt atât de cunoscuți încât nu au nevoie de foarte multe prezentări. Riccardo Fogli, câștigătorul Sanremo în 1982, are o voce inconfundabilă, consacrată, adorată de publicul de peste tot. Fabio Ciardella și Elisabetta Della Santa sunt deja a treia oară la Cluj-Napoca.“, a adăugat Mira Sinca.

Biletele pot fi achiziționate din rețelele eventim.ro, MyTicket, Entertix, din librăriile Cărturești și de la Agenția Mira – la numărul de telefon 0757 643 978. 

banner