Expert în sănătate publică: Eliminarea măștii la exterior pentru nevaccinați, INCORECTĂ! De ce urmează și un val 4

0

Expertul în sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheș, crede că măsura eliminării mășrtii la exterior pentru nevaccinați nu este una corectă. El se așteaptă ca în toamnă România să se confrunte cu un val patru al pandemiei.

“Este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior).

Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA.

Relaxarea actuală este oportună și corectă – problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină
rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă din cauza valului 4.

Corect = renuntarea la masti pentru cei vaccinati (CDC in SUA)
Incorect = renuntarea la masti in exterior pentru toata lumea (Romania)

Daca le dai studentilor un test si le dai 10 tuturor, indiferent daca au invatat 10 ore sau nu au invatat deloc – nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator. Liderii nostri nu au curajul si responsabilitatea sa ia deciziile corecte, sunt prea preocupati sa nu se supere oamenii!

Relaxarea purtarii mastii pentru toti va duce la scaderea ritmului de vaccinare si va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal!
Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinati ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) si i-ar fi stimulat pe restul sa se vaccineze”, a spus Răzvan Cherecheș.