FILTRU SANITAR la Primăria Florești pentru siguranța angajaților și a contribuabililor COMUNA a avut sute de autoizolați, ZERO infectați

1

Primăria Florești a reluat programul cu publicul, dar cu respectarea unor reguli stricte anti COVID 19. La intrarea în instituție, există un adevărat filtru sanitar. Oamenii nu pot trece pragul primăriei dacă au febră. Cu rezerva că și termometrele mai greșesc.

“În ceea ce privește aspectul temperaturii, pentru mine e o chestiune hilară, dat fiind faptul că, în conjunctura dată, niciodată acele aparate nu vor reda în realitate adevărata temperatură corporală a celor care sunt veerificați. Ieri (luni – n.red.) am avut câteva cazuri de persoane care aveau peste 37 cu 5 iar după ce au stat la umbră 5 minute și și-au revenind, venind de la soare, temperatura a revenit la normal”, a afirmat primarul Horia Șulea.

În plus, la intrarea în primărie, contribuabilii trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că nu reprezintă un pericol pentru ceilalți din punct de vedere epidemiologic.

În ceea ce-i privește pe cei aproximativ 60 de angajați, primarul a decalat orele de începere a programului, conform legislației specifice stării de alertă. De altfel, comuna cu 40 000 de locuitori nu a avut până acum niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

“Aici eu zic că este un concurs de împrejurări, disciplina celor care s-au întors în țară și au trebuit să stea autoizolați. La un moment dat aveam 800 de autoizolați, am luat legătura cu majoritatea dintre ei telefonic să fim siguri că respectă autoizolarea și că nu le lipsește nimic, în special alimentele și cele necesare”, a declarat Horia Sulea.

Primăria Florești a dezinfectat domeniul public și scările de bloc și a montat aparate cu substanțe biocide. Horia Șulea și-a manifestat compasiunea față de familiile cu copii mici nevoite să accepte izolarea timp de 2 luni.

“În perioada aceasta de pandemie știm bine că, la un moment dat, oamenii au început să își piardă răbdările și mi se pare normal. Nu poți să stai două luni de zile între patru pereți, să ții copilașii în casă să ce? Să ajungi să te urci pe pereți. Spre marea mea placută
surpriză, am întâlnit părinți cu copilași ieșiți la pădure să îi scoată la aer. Nu e normal ce s-a întâmplat, nu poți să îi ții în pușcărie pe oameni care nu au nicio vină când tu ca guvernare nu poți să rezolvi problemele strict din punct de vedere legal”, a mai spus primarul Horia Șulea.

În continuare, la Primăria Florești multe operațiuni pot fi realizate online, inclusiv plata taxelor și impozitelor.

banner