Fonduri suplimentare pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare

0

Compania de Apă Someș SA derulează cel mai mare proiect din istoria regiunii privitor la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare. Inițial, valoarea proiectului era de 355 de milioane de euro, însă această valoare a fost majorată, cu aprobarea Guvernului României, cu aproximativ 40 de milioane de euro, a anunțat directorul Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu.

Mărirea valorii contractului a fost necesară din cauza scumpirii materialelor utilizate în lucrările la rețelele de apă și canalizare. Autoritățile au decis să ajusteze valorile din contracte la noile realități de pe piața mondială, spune directorul Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu.

La finalul acestui proiect, aproximativ 90 la sută dintre locuitorii județelor Cluj și Sălaj vor avea acces la rețelele de apă și canalizare. De asemenea, acest proiect finanțat de Uniunea Europeană va continui la reducerea schimbărilor climatice. Modernizarea și extinderea rețelei de canalizare va însemna reducerea cantității de ape uzate care ajung în natură, iar modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă înseamnă reducerea presiunii asupra surselor locale de apă și asigurarea accesului locuitorilor la apă de o calitate foarte bună.

Mai multe detalii despre modul în care se dezvoltă acest proiect, aflați din emisiunea România Via Cluj.