Fundaș CFR Cluj, în Israel: “Vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza”

0
Foto: Gazeta Sporturilor

Fundașul celor de la CFR Cluj, Ziv Morgan, a mers în Israel în această pauză competițională, pentru a fi alături de familia sa. Înaintea meciului cu Dinamo, care a avut loc duminică seară, jucătorul de 23 de ani s-a pus în genunchi pe gazon și pentru câteva secunde s-a rugat, cu mânile ridicate spre cer. Era a doua zi după atacul organizației teroriste Hamas asupra țării sale, peste care au căzut în jur de 5.000 de rachete, conform Gazetei Sporturilor.

După ce s-a încheiat jocul, Ziv Morgan a plecat către orașul său natal, Hadera. Acesta a declarat, potrivit sursei mai sus citate, următoarele: “nu puteam să stau aici, în România, în timp ce familia mea, tata, mama, frații și sora erau acolo, speriați. Trebuia să fiu alături de ei în situația asta”.

Fundașul descrie atmosfera din Hadera: “Străzile sunt pustii, alarmele sună, oamenii sunt speriați, stau mai mult în adăposturi. Fiindcă acum vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte. Nu putem să îi lăsăm pe teroriști să facă ce vor în țara noastră”.

Gestul de la meciul Dinamo

“Tocmai ce aflasem de acasă, înainte de joc, că un foarte bun prieten a fost împușcat și acum e dat dispărut. Mi-am scris numele lui pe mână și pe tricou un mesaj în ebraică și m-am rugat pentru el să mai fie în viață.  Nu știu nici acum dacă e viu sau mort, așteptăm vești. M-am rugat pentru toți cei răpiți de Hamas, bărbați, femei, copii, sperăm să fie bine, în viață și să se întoarcă la familiile lor”.

Întrebat când va reveni în România, alături de echipa sa, Ziv Morgan a spus doar că “trebuie să mă întorc joi. Sper!”.

VEZI ȘI:

CFR Cluj primește o veste excelentă, dar conducerea critică jucătorii după partida cu Dinamo

Echipele probabile pentru meciul CFR Cluj – Dinamo – Ce jucători lipsesc?

banner