Fundația „Inima Copilului Cluj” organizează o tabără gratuită, destinată copiilor cu dizabilități

0
Fotografii din cadrul unui alt proiect desfăşurat în acelaşi loc – „Vacanţă în inima naturii”

Copiii cu dizabilități sunt așteptați să participe la tabăra de vară organizată exclusiv pentru ei de către Fundația de Asistență Socială ,,Inima Copilului Cluj”. Cei mici se vor bucura de zile petrecute la munte împreună cu aparținătorii lor, unde se vor recrea, se vor distra și vor învăța lucruri utile pentru viața de zi cu zi, sub supravegherea unor specialiști în domeniul asistenței sociale și psihoterapiei.

Tabăra se va desfășura în satul de vacanță IC Ponor-Padiș din județul Cluj, în perioada 25-28 august 2023, iar locurile sunt limitate. Astfel, acestea vor fi ocupate în ordinea înscrierii, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Excursii în natură, ateliere de creație, studio de dans și concurs sportiv

Transportul, cazarea și masa sunt gratuite. La fel și distracția. În tabără, copiii cu dizabilități vor participa la două excursii: prima, la Răchițele, pentru vizitarea Cascadei Miresei și a doua, la Peștera Scărișoara. Acolo, cei mici se vor bucura de natură, vor cunoaște senzații noi, își vor satisface curiozitățile și, în natură fiind, dar și înconjurați de alți copii de vârsta lor, își vor îmbunătăți starea de spirit.

În restul zilelor, vor participa la ateliere de creație, de pictură, la un cenaclu muzical și chiar la un studio de dans și un concurs sportiv, toate aceste activități fiind menite să îi învețe pe copiii cu dizabilități să lucreze în echipă, să își dezvolte talentele și abilitățile, să concureze unii cu alții, să își cunoască și să își recunoască emoțiile.

Fotografii din cadrul unui alt proiect desfăşurat în acelaşi loc – „Vacanţă în inima naturii”

Astfel, calitatea vieții copiilor cu dizabilități va crește, integrarea lor se va realiza mai ușor, activ și securizant, iar capacitatea de reziliență se va consolida.

Tabăra de munte pentru copiii cu dizabilități face parte din proiectul „Accesibilitate în comunitate”, demarat în 17 iulie 2023, proiect finanțat în cadrul programului de susținere a organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, lansat și finanțat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Fotografii din cadrul unui alt proiect desfăşurat în acelaşi loc – „Vacanţă în inima naturii”

Fundația de Asistență Socială „Inima Copilului” Cluj, organizatoarea proiectului, a luat fiinţă în urmă cu mai bine de 25 de ani, având drept scop prevenirea și rezolvarea problemelor socio-educative şi de sănătate ale copiilor şi adulților din judeţul Cluj. Președintele fundației, Tiberiu Cornel Sînpetrean, este și managerul proiectului, iar asistent manager este Alina Lakatos-Iancu.

Actele necesare dosarului de înscriere sunt:

  • act de identitate
  • certificat de încadrare în grad de handicap
  • adeverință sau copie studii, dacă este cazul
  • cerere tip înscriere în GT
  • acord prelucrare date
  • chestionar privind motivația și tipul activității la care dorește să participe copilul

În total, sunt 16 locuri pentru copii, la care se adaugă aparținătorii. De ce acte aveți nevoie și cum se fac înscrierile aflați de la responsabilul de grup, Balazs Roxana, la numărul de telefon 0749.865.648. Dosarele pot fi depuse până în data de 18 august 2023.

 

banner