Ghid de supraviețuire în pandemie – 500 de sfaturi de la adolescenți pentru adolescenți și părinți

0

Psihologul Mihai Copăceanu vorbește la Doctor online despre importanța sănătății mintale în pandemie, în perioade de izolare, educație online etc.

Aflați mai multe din interviu despre cele 500 de sfaturi adunate de la adolescenți, pentru adolescenți și părinți. Psihologul Mihai Copăceanu a publicat, de curând, un ”Ghid de supraviețuire în pandemie”.

Bazată pe un studiu ce a inclus peste 1.200 de tineri, cartea arată în ce măsură pandemia le-a afectat educația, echilibrul psihoemoțional, relațiile cu familia, alimentația și utilizarea internetului, comportamentele de risc precum consumul de alcool și fumatul. Dar, mai ales, oferă sugestii și idei ale unor adolescenți privind adaptarea la noua realitate, sfaturi ale medicilor și recomandări de asistență și consiliere psihologică gratuită. Un sprijin necesar într-o lume confruntată cu schimbări rapide și bulversante.

”Cred că e bine ca populația să privească cu mult calm evenimentele care se petrec în jurul nostru, să nu se sperie, să nu se ia după toate informațiile care se dau în presă și prin televiziune, care sunt exagerate. Eu cred că putem fi liniștiți, să așteptăm ca medicii să-și facă datoria, iar istoria acestei pandemii să se liniștească. Cred că putem fi liniștiți și din punct de vedere economic, pentru că, așa cum a spus guvernatorul Băncii Naționale, populația a fost cuminte”, scrie academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, în prefața cărții.

 

banner