Hai în Banatul Montan, prin Cheile Nerei – Descoperă România via Wens!

0

Pentru acest sfârșit de săptămână îți propunem o excursie în Banatul Montan. Pregătește-te, începe România via Wens!

Facem prima oprire la Socolari. La nici 5 kilometri distanță de Oravița există o așezare pe care nu te aștepți să o întâlnești, numită și satul artiștilor. După anii ‘90 mai mulți artiști din Timișoara, Caraș-Severin și Reșița au repopulat satul părăsit, locuit doar de câțiva bătrâni, transformându-l într-un adevărat centru cultural. Aceasta galerie este singura deschisă în Banatul rural.

După atâta cultură, îți propunem… o tură de rafting pe Nera. Traseul are o lungime de 21 km, iar pentru a-l parcurge este nevoie de o condiție fizică medie și nu impune abilități de înot. Vom vizita și câteva obiective importante, cum ar fi: Lacul Dracului, Valea Rea, Moara Veche, Acapulco, Punțile Suspendate și La Vogiun. Bărcile și echipamentele profesionale sunt asigurate de organizator.

Îți mai propunem și o drumeție, de aproximativ 10 km. Diferența de nivel al acestei călătorii este una remarcabilă, 254 km. Punctul de plecare în aceasta aventură este Podul Bei. În prima parte vom parcurge traseul numit “La tunele”, una dintre cele mai frumoase și spectaculoase porțiuni din Cheile Nerei. Acest traseu înseamnă o succesiune de 7 tunele, care se parcurge în aproximativ 30 de minute pe sens. Ne întoarcem la Podul Bei și pornim în drumeție, urmărind traseul albastru spre cascada La Văioaga. Există multe legende despre albastrul ireal al Ochiului Beiului. Localnicii spun că lacul de basm, care nu îngheață niciodată, întruchipează ielele care se adună în noaptea de Sânziene și dansează în jurul lacului.

Lăsăm în urma ochiul Beiului și parcurgem un traseu care merge pe lângă firul apei și care este împânzit de cascade. Dintre toate acestea, cea care impresionează cel mai mult este Cascada Beușnița, cu o cădere de apă impresionantă, mai ales după un sezon ploios.

În drumul de întoarcere spre casă poți face o plimbare cu trenul pe linia ferata Oravița – Anina. Traseul e plin tuneluri, poduri și străpungeri în stâncă. Traseul prin pădure, cu peisaje fermecătoare, are o lungime de 33 de km și cuprinde 14 tuneluri și 10 viaducte. Călătoria durează două ore, iar biletul pentru traseul de poveste costă 13, 90 lei.

Excursia în Banatul Montan promite să îți încarce bateriile și îți bucure sufletul. Te invităm să descoperi și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!

banner