Profesorii nevaccinați NU rămân în online – Școala reîncepe din 5 mai, nu din 4 mai!

0

Liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean (SLIPC), Lucia Cojocaru, spune că aproximativ jumătate dintre cadrele didactice, dar și personal administrativ din școli s-au vaccinat. Ea a precizat, însă, că acele cadre didactice care nu s-au vaccinat vor veni la școală, pentru a preda cursurile față-în-față, dacă scenariul epidemiologic o permite. Lucia Cojocaru spune că școala reîncepe din 5 mai după sărbătorile pascale, nu din 4 mai! 

”Conform contractului colectiv de muncă, noi avem și a treia zi de Paști liberă, astfel încât toată lumea să știe că NU din 4 mai va începe școala,ci din 5 mai”, a precizat Lucia Cojocaru la Via Cluj TV.

Stadiul vaccinării în învățământ

„Avem colegi care suferă de anumite boli. Sigur, aceștia nu se vor putea vaccina, dar zvonul acela că nu vor fi primiți fizic la școală domnul secretar de stat Radu Szekely a demontat această știre, spunând că nu va fi adevărat, că vor intra online”, a spus Lucia Cojocaru la România via Cluj.

Cu alte cuvinte, cadrele didactice care nu se vaccinează vor veni la școală pe riscul lor.

Lucia Cojocaru a mai declarat că a propus secretarului de stat Radu Szekely transformarea centrelor de vaccinare organizate în școli în cabinetele medicale școlare permanente.

”Au rămas acele dotări acolo. Dacă se termină această perioadă de vaccinare, având în vedere că avem foarte puține cabinete școlare în unitățile de învățământ, de ce nu rămâne dotarea în acea unitate?” a spus liderul sindical Lucia Cojocaru.

Mai rămâne problema personalului medical, care ar trebui asigurat pentru aceste cabinete, În acest moment, există un medic la 4-5 cabinete școlare, a preciat Lucia Cojocaru.

 

banner