Imagini de senzație cu Buftea de Cluj! Aici va fi polul producției cinematografice din România

0

Transilvania are la Cluj o cladire de 14 milioane de euro care va oferi cele mai moderne facilitati pentru industria cinematografica din Romania. Vorbim despre Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, care isi deschide portile saptamana viitoare.

Va fi noul pol al cinematografiei romanesti si al producatorilor de gaming, animatie, televiziune si al altor industrii creative, da asigurari directorul Cluj Innovation Parc, Alexandru Coroian.

Companiile cu aceste obiecte de activitate isi vor lua in curand spatiile in primire.

Langa cladire este in curs de amenajare un amfiteatru verde pentru evenimente in aer liber, cu o capacitate de cateva mii de locuri.

De asemenea, Buftea de Cluj mai inseamna birouri, ateliere de creaţie si sali de evenimente.

Acces

Buftea de Cuj a fost construit in zona Lomb. Accesul se face de pe strada Oașului , pe un drum provizoriu, de macadam, pana cand va fi finalizata o cale de acces moderna, cu doua benzi pe sens, aflata in lucru.

Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative este administrat de Cluj Innovation Parc, un proiect al Primariei Cluj-Napoca.

Compania administrează și Centrul Tehnologie, Evoluție, Antreprenoriat și Microintreprindere, aflat in zona, si care va fi finalizat in viitorul apropiat.

Buftea de Cluj, in cifre

Buftea de Cluj are 334 parcari, din care 209 in exterior. Cu o suprafață utilă totală de aproximativ 13.300 mp, centrul are 2.230 mp dedicați pentru spațiile de birouri, 966 mp pentru ateliere de creație, 1.056 mp pentru spațiile multifuncționale și o hală studio de 629 mp.

banner