Inaugurare electorală: Au început lucrările la viitoarea centură metropolitană a Clujului

0

Lucrările la viitoarea centură metropolitană a Clujului au început azi, în campania electorală. Șantierul a fost deschis în prezența primarilor PNL din Cluj-Napoca și Florești, Emil Boc și Bogdan Pivariu, care candidează pentru noi mandate, precum și a altor reprezentanți ai acestui partid, printre care europarlamentarul Daniel Buda, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, deputatul Sorin Moldovan sau viceprimarul din Cluj, Dan Tarcea.

În prima fază, centura metropolitană va însemna lărgirea drumului dintre Cluj-Napoca și Florești de la patru la șase benzi și construirea unui pasaj spre viitorul spital regional de urgență, al cărui șantier a fost, de asemenea, deschis în această campanie electorală. Pe drumul dintre Florești și Cluj-Napoca circulă zilnic 275 de curse de transport în comun, iar lărgirea drumului va diminua blocajele rutiere care apar zilnic.

Ulterior, lucrările vor continua pe un tronson de 23 de kilometri cu drumuri de legătură în lungime de 19 kilometri. În total, tronsoanele centurii metropolitane a Clujului vor însuma 42 de kilometri în regim de autostradă, drumuri de legătură în lungime de 32 de kilometri, 20 de noduri rutiere, bretele rutiere în lungime de 26 de kilometri și 35 de kilometri de piste de biciclete. Valoarea proiectului este de 1,74 miliarde de euro.


banner