Înghesuială pe aeroportul din Cluj – O firmă privată a adus peste 1000 de oameni înghesuiți la intrarea în aeroport

3

În ciuda măsurilor de distanțare socială luate de autorități, mai mult de 1.000 de oameni s-au înghesuit la intrarea în Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Aglomerația formată a exasperat autoritățile.

Este vorba de muncitori sezonieri, care pleacă în Germania pentru a munci în domenii precum agricultura. Transportul lor a fost organizat de un operator privat, cu zboruri charter. În ciuda faptului că zborurile erau programate în intervalul orar 13.00 – 21.00, toți muncitorii au fost aduși, cu autocarele, în același timp. Oamenii au venit împreună și vor călători tot împreună spre Germania, au precizat autoritățile.

Prefectul Mircea Abrudean a trimis jandarmii pentru a-i dispersa pe muncitori. El afirmă că, din primele date culese la fața locului de către forțele de ordine, rezultă că vina aparține operatorului privat și a anunțat că a pornit o anchetă în acest sens.

El a adăugat că membrii conducerii aeroportului au organizat doar admiterea în clădirea aerogării, iar în această privință nu au fost semnalate nereguli, până acum.

Germania a anunțat că a deschis piața muncii pentru 800.000 de muncitori sezonieri, inclusiv români.

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz. Aflați amănunte AICI

Vedeți AICI imagini din aerogară.

banner