Dosar penal pentru aglomerația de la aeroportul din Cluj

1

Polițiștii de la Serviciul Transporturi din Cluj au început o anchetă penală, după ce peste 1.000 de oameni au fost strânși la intrarea în aerogara din Cluj-Napoca. Este vorba de muncitori sezonieri, care au fost trimiși în Germania, pentru a lucra în domenii precum agricultura.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a trimis jandarmii pentru a-i dispersa pe muncitori. Din primele date, potrivit prefectului, vina pentru această situația aparține operatorului privat care se ocupă de transportul muncitorilor. Ancheta a arătat că membrii conducerii aeroportului au gestionat doar situația din interiorul aerogării, iar în acest perimetru au fost respectate regulile de distanțare socială.

”Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Aflați AICI detalii suplimentare despre situația de la aeroport.

Vedeți AICI imagini obținute în exclusivitate de Via Cluj TV din interiorul aerogării.

banner