Institutul Francez din Cluj, care anul acesta aniversează 30 de ani de existență, invită publicul la primul eveniment expozițional de anul acesta organizat în spațiul La Cave, din subsolul instituției.
”INSTAGRAFII propune instantanee similare fotografiei. Artista Maria Brudașcă folosește desenul ca mijloc de consemnare a experienței timpului prezent, caracterizat de firesc, uneori chiar inconștient.
Cele trei serii de lucrări explorează posibile paliere invizibile din sistemul de relații apărut prin împărțirea spațiului public, fapt ce creează o scurtă senzație de familiaritate în vertijul cotidianului. Realizat in situ, demersul artistic devine un vehicul al observației, în care efemeritatea momentului este surprinsă cu ajutorul schematismului, care invită privitorul într-un nesfârșit dialog vizual, în care propriile experiențe devin evocate”, spune Lina Țărmure, curatoarea expoziției.
Cine e Maria Brudașcă
Maria Brudașcă (n.1989) este artist visual, activând în principal în domeniile graficii, animației, ilustrației de carte și educației culturale. Din 2017 este doctor în arte vizuale al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, unde a absolvit și studiile de nivel licență și masterat, secția de Grafică. Preocupată de rolul artei în transformarea și îmbunătățirea mediului social, în ultimii ani a participat la numeroase proiecte orientate spre zona comunitară, dar și spre conștientizarea spațiului public ca spațiu comun. Cele mai recente expoziții personale sunt „Patterns”, mOtOcO, Mullhouse, 2019 și „The Story of 1 Plus”, Plankton Gallery, Cluj-Napoca, 2018.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: