Întâlnire între comisarul european pentru economie digitală și femeile din UDMR – Soluții pentru încurajarea antreprenoriatului feminin în IT

0

Comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit cu reprezentantele organizației de femei din UDMR. La întâlnire au participat cu precădere femei de afaceri din județele Cluj, Mureș și Bihor.

Președintele organizației de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că reprezentanta Comisiei Europene este preocupată de faptul că femeile sunt subreprezentate în domeniul IT, deși la nivel european sunt zeci de mii de locuri de muncă disponibile în acest domeniu. Rozalia Biro a declarat că există o preocupare pentru încurajarea antreprenoriatului feminin în acest domeniu.

 

De asemenea, atât comisarul european Mariya Gabriel, cât și reprezentantele organizației de femei a UDMR vor să atragă cât mai multe eleve și studente spre domeniul IT. Una dintre soluții ar putea fi organizarea unei competiții naționale pentru elevii de liceu, competiție care să fie patronată de comisarul european pentru economie digitală. Rozalia Biro a precizat că în fiecare județ vor exista doi câștigători, o elevă și un elev, deoarece femeile din UDMR vor să încurajeze și egalitatea de gen.

La rândul său, fostul vicepremier, Csilla Hegedus, i-a cerut comisarului european să păstreze fondurile pentru dezvoltare regională, să contribuie la scăderea birocrației pentru atragerea de fonduri europene și alocarea de fonduri europene pentru start-up-uri, pentru a preveni într-o cât mai mare măsură plecarea tinerilor din țările de origine în alte părți ale lumii, Comisarul european Mariya Gabriel le-a asigurat pe femeile din UDMR că și în bugetul viitor al Uniunii Europene vor fi prevăzute fonduri pentru încurajarea digitalizării și a tinerilor antreprenori.