Istvan Vakar: Bugetul județului va fi mai mic, dar orientat spre dezvoltare

0

Bugetul județului Cluj va fi mai mic decât în anul 2020, ca o consecință a pandemiei de coronavirus. Însă administrația județeană va orienta toți banii disponibili spre dezvoltare, după ce va acoperi cheltuielile sociale și cele de funcționare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Consiliul Județean are ca prioritate cofinanțarea proiectelor europene. Un exemplu important este cel referitor la dezvoltarea infrastructurii de apă și de canalizare. Proiectul se apropie de suma de 400 de milioane de euro și este realizat de Compania de Apă Someș. La finalul acestui proiect, 99 la sută dintre locuitorii județului vor avea acces la apă potabilă curentă și 95 la rețeaua de canalizare.

De asemenea, vor continua investițiile în infrastructura rutieră. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, afirmă că toți clujenii au dreptul la o infrastructură de bună calitate.

În acest an vor continua și investițiile în sistemul medical, inclusiv în proiecte noi precum cel al Spitalului Pediatric Monobloc sau în Spitalul din Borșa, în patrimoniul cultural, inclusiv în castelul Banffy din Răscruci, dar și în sistemul școlar.

Bugetul județului Cluj va fi votat în luna aprilie. Mai multe detalii despre prioritățile Consiliului Județean, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.