Istvan Vakar: Consiliul Județean a alocat 4,5 milioane de lei pentru refacerea fațadelor Palatului Banffy – Muzeul de Artă

1

Consiliul Județean Cluj a alocat suma de 4,5 milioane de lei pentru reabilitarea și restaurarea fațadelor Palatului Banffy din Cluj-Napoca, spune vicepreședintele Consiliului Județean cluj, Istvan Vakar. Este vorba de clădirea Muzeului de Artă, construit în secolul al XVIII-lea de guvernatorul Transilvaniei, contele Gheorghe Banffy/Banffy Gyorgy.

În urmă cu câteva zile, a fost finalizată refacerea fațadei secundare, care poate fi admirată de cei care traversează curtea interioară a palatului, după ce, anul trecut, a fost finalizată și refacerea fațadei principale, dinspre Piața Unirii. Vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar, afirmă că va urma și refacerea curții interioare a castelului. Lucrările de refacere vor continua în funcție de disponibilitățile bugetare.

Și aceasta pentru că tot Consiliul Județean trebuie să cofinanțeze și refacerea castelului Banffy din Răscruci, care va deveni centru cultural. Valoarea lucrărilor este de aproximativ cinci milioane de euro.

Ce alte valori de patrimoniul construit au fost, sunt și vor fi restaurate în județul Cluj, aflați de la vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, prezent în emisiunea În Audiență.