Vákár István: Investițiile în dezvoltarea rețelei de apă și canalizare vor fi susținute în continuare de Consiliul Județean

0

Anul 2024 ar urma să aducă finalizarea celui mai mare proiect de investiții în rețelele de apă și canalizare din județele Cluj și Sălaj. Este vorba de un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și derulat de Compania de Apă Someș, al cărei acționar principal este Consiliul Județean Cluj.

La finalul acestui proiect, 99 la sută dintre locuitorii județelor Cluj și Sălaj vor avea acces la rețeaua de alimentare cu apă, iar 95 la sută vor avea acces la rețeaua de canalizare. spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, prezent la emisiunea În Audiență.

Pe lângă acest proiect, Consiliul Județean va continua să finanțeze dezvoltarea rețelelor și din fonduri proprii. Așa ar fi un fond de dezvoltare și mentenanță alcătuit din redevențele, care, potrivit legii, sunt plătite de Compania de Apă Someș către Consiliul Județean Cluj. Din acest fond, administrația județeană a finanțat investiții în valoare de 26,5 milioane de lei în anul 2023, mai spune Vákár István.


banner