Istvan Vakar: ”Doresc Uniunii Europene să rămână creștină și frumoasă, așa cum a fost ea gândită cândva”

0

Pe 9 mai, România, alături de celelate țări europene serbează Ziua Europei. Cu această ocazie, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a transmis un mesaj tuturor clujenilor, pe care vă invităm să îl urmăriți.

”Pentru noi, Europa înseamnă foarte mult, pentru Transilvania, în special pentru România. Chiar bine alegem și locul unde putem da acest mesaj, fiind o altă formă a uniunii europene  în timpurile mai vechi, în epoca medievală.

Este importantă Uniunea Europeană, este importantă libera circulație a persoanelor, libera circulație a informației și, mai ales acum, am văzut în momentele grele prin care a trecut întreaga Europă, întreaga lume, libera circulație a mărfurilor în pandemie a fost foarte importantă.

Totodată, Europa este și acel forum care undeva încearcă, prin programele pe care le are, să rifice acele zone care sunt puțin mai sărace sau din motive istorice binecunoscute au rămas în urmă economic.

România a fost foarte mult ajutată de fondurile europene, foarte multe obiective am reușit să le finanțăm prin aceste fonduri.

Noi, Consiliul Județean, încercăm asiduu și am și reușit foarte multe proiecte și încercăm în continuare să găsim surse de finanțare pentru proiectele pe care le dorește comunitatea, le doresc cetățenii care ne-au ales.

Pentru Uniunea Europeană: îi doresc să rămână în continuare sub stelele Sfintei Marii și să rămână creștină și frumoasă, așa cum a fost ea gândită cândva”, a declarat pentru Via Cluj TV vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Data de 9 mai marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

banner