Jazz in the Park anunță al doilea val de artiști

0

Legendarul Theo Croker, trompetist american nominalizat la premiile Grammy, saxofonista Camilla George și Ronnie Foster, după ce a revenit anul trecut cu primul album nou în 36 de ani, se numără printre cei 16 artiști noi anunțați la cea de-a 11-a ediție a festivalului de jazz din Cluj.

Pe lângă aceștia, numele noi anunțate îi includ pe: Nightmares on Wax, Nickodemus, Guts, Jan Gunnar Hoff Trio, Andra Botez, Andrei Irimia, Misha Blanos, Andi Moisescu, Moss Farai și KLT & Jessy Elsa Palma! De asemenea, se alătură trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, din postura de câștigători ai Concursului Internațional Jazz in the Park!

Jazz in the Park Festival revine între 1-3 septembrie, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Cu peste 400 de concerte de jazz organizate cu artiști internaționali, evenimentul se numără printre unul dintre cele mai importante festivaluri europene de acest gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a European Festival Awards. Astfel, a devenit primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment.

La ce ne putem aștepta

Jazz in the Park nu este doar despre muzică, este despre prieteni, despre apropierea de rădăcini, despre experiență și amintirile pe care le creezi. Este despre viață. Să asculți muzică bună, alături de cei dragi, într-un cadru pitoresc, este cea mai mare recompensă pe care cineva și-o poate oferi la final de vară. Concertele sunt cu siguranță de trecut în calendar, însă și toate celelalte activități pregătite sunt menite să ajute publicul să deguste jazzul în tihnă. Capacitatea festivalului este limitată la 7.000 de participanți, din respect pentru Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, dar și pentru a asigura publicului o experiență cât mai specială și confortabilă.

”Avem un line-up gândit să te ducă prin multiple stări și în care fiecare persoană să-și găsească ceva special de ascultat. Muzica e o călătorie a simțurilor, motiv pentru care încercăm să avem o abordare cât de largă a genului, de la lucruri foarte tehnice, la muzică electronică. Avem în line-up de la legende precum Ronnie Foster sau Billy Cobham, la artiști de viitor precum Theo Croker sau Camilla George. E un roster în care s-a pus foarte mult suflet și sperăm ca publicul să vadă asta.” – Alin Vaida, fondator Jazz in the Park.

Printre artiștii anunțați în primul val se regăsesc: The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke,
Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Alexandru Andrieș, Ada Milea, Tatran, Mork, Daykoda, 7th Sense și Jazzybit. Organizatorii vor anunța la începutul lunii august și cel de-al treilea val de artiști.

Programul concertelor anunțate până acum la Jazz in the Park:

  •  Vineri (1 septembrie): Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Theo Croker, Nightmares on Wax, Alexandru Andrieș, Jan Gunnar Hoff Trio, Tatran, Daykoda, Andi Moisescu, JazzQuarters Trio, Andra Botez;
  • Sâmbătă (2 septembrie): Mulatu Astatke, Ronnie Foster, Mansur Brown, The Heliocentrics, Mörk, Jazzybit, Andrei Irimia, Guts, Klawo, Moss Farai;
  • Duminică (3 septembrie): The Cinematic Orchestra, Camilla George, Ada Milea, 7th Sense, DSP Orchestra, Nickodemus, KLT & Jessy Elsa Palma, Misha Blanos.

VEZI ȘI:

Jazz in the Park 2023 – Află ce artiști au confirmat deja prezența la festival

Peste 65000 de oameni au fost la Jazz in the Park Competition 2023 – vezi artiștii care au câștigat la această ediție

Jazz in the Park este în finala European Festival Awards – Află când are loc premierea

banner