Peste 65000 de oameni au fost la Jazz in the Park Competition 2023 – vezi artiștii care au câștigat la această ediție

0

Trupa Klawo din Polonia este marea câștigătoare a celei de-a șasea ediții a Jazz in the Park Competition, organizată în 30 iunie – 2 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Ei au primit un premiu de 5.000 euro și un contract la festivalul Jazz in the Park 2023, așa că vor putea fi revăzuți pe scenă, în 1-3 septembrie, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Locul doi a fost ocupat de trupa românească JazzQuarters Trio care a câștigat 3.000 euro și, de asemenea, invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park. Trupa NAUSYQA din Olanda a câștigat premiul trei, iar premiul pentru cea mai bună compoziție a mers la Andrei Petrache Trio din România. Alți patru artiști au primit mențiuni pentru cei mai buni muzicieni.

Despre Klawo

Formată în 2020, formația din Polonia a lansat tot atunci albumul de debut – Klawo, Coastline Northern Cuts. Piesele lor îmbină mai multe stiluri muzicale de la jazz la funk, hip hop, psihedelic și afrobeat, cu mult spațiu pentru improvizație.

Trupa este compusă din Konstanty Kostka (claviaturi, vocal, percuție), Kuba Krzanowski (tobe), Malina Midera (claviaturi, sintetizatoare, percuție), Tomasz Rafalski (claviaturi, sintetizatoare, percuție), Alicja Sobstyl (flaut, vocal), Artur Szalsza (bas, trompetă), Karol Tchórz (trompetă). În cei trei ani de experiență, cei de la Klawo au susținut 23 de concerte și au participat la opt festivaluri.

Cine sunt ceilalți câștigători?

Locul doi a fost ocupat de trupa românească JazzQuarters Trio care a câștigat 3.000 euro și, de asemenea, invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park. Trupa NAUSYQA din Olanda a câștigat premiul 3, iar premiul pentru cea mai bună compoziție a mers la Andrei Petrache Trio din România, fiecare în valoare de 1.000 de euro.

André Breidlid – tobe de la KAU Trio (Belgia), Patricia Marchiș – saxofon de la
Marquis Noir (România), Tamás Jurisits – chitară de la Tamás Jurisits Group (Ungaria) și Kristo – multiinstrumental de la Kristo (Belgia) au primit mențiuni pentru cei mai buni muzicieni și câte un premiu în valoare de 500 de euro.

În total, 17 formații de jazz din zece țări au ajuns în finala concursului internațional de jazz organizat la Cluj, din 212 aplicanți. Trupele au avut șansa nu doar de a performa în fața unui juriu, ci și de interacționa cu un public numeros și de a experienta atmosfera de festival.

Concurenții au fost notați pentru calitatea interpretării, coeziunea trupei, interacțiunea cu publicul, respectarea timpilor alocați și originalitatea muzicii de un juriu format din:
– Horea Marc – muzician și stage manager Jazz in the Park;
– Teodor Pop – muzician în trupa Jazzybit;
– Denes Pecsi-Szabo – manager artistic (HU);
– Laura Orian – muzician și organizator de evenimente.

Peste 65.000 de oameni la Jazz in the Park Competition 2023

Pe lângă concertele susținute de finaliști, Jazz in the Park Competition a avut pe scena amenajată în Parcul Central din Cluj-Napoca invitați speciali care au închis serile de eveniment: Mădălina Pavăl & Orchestra, Shay Hazan și celebrul trompetist japonez Takuya Kuroda, un concert în premieră în România. Toți artișii și publicul numeros au transformat concursul internațional într-un mare festival al muzicii jazz.

Cea de-a șasea ediție Jazz in the Park Competition a avut loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, iar intrarea a fost liberă.

VEZI ȘI:

Premii de mii de euro pentru artiști, la Jazz in the Park Competititon – ce activități au pregătit organizatorii în Parcul Central din Cluj-Napoca

Jazz in the Park Competition revine la Cluj – Vezi programul

Parcul Central din Cluj-Napoca va vibra iarăși pe ritmuri de jazz

 

 

 

 

banner