John Florescu: Viața Regelui Mihai I este o poveste fascinantă despre demnitate

0

Cunoscutul cineast de origine româno-americană John Florescu s-a reîntâlnit cu publicul clujean cu prilejul proiecției filmului ”Regele Mihai: Drumul către casă”. John Florescu este unul dintre cei mai cunoscuți autori de documentare istorice. Printre filmele pe care le semnează se numără și ”Maria, inima României”, precum și ”Războiul Regelui”.

Cineastul româno-american a avut și ocazia de a-l intervieva pe Regele Mihai I, a cărui viață a fost un exemplu de demnitate. A realizat, de asemenea, o muncă imensă: a intervievat istorici cunoscuți, precum Matei Cazacu, a cercetat arhive istorice și a filmat mărturiile unor oameni care l-au cunoscut îndeaproape pe Regele Mihai I.

Documentarul acoperă perioada dintre plecarea în exil a Regelui Mihai I și revenirea sa acasă, pentru totdeauna, atunci când trupul Regelui-Erou a fost depus în necropola regală de la Curtea de Argeș. De asemenea, John Florescu a reușit să pună în context toate aceste evenimente, inclusiv primii ani de viață a Regelui Mihai I.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, realizată în limba engleză.