Județul Cluj a înregistrat 1,2 miliarde de euro deficit comercial anul trecut – vezi care produse au fost cele mai exportate

0

Între lunile ianuarie și noiembrie 2022, deficitul comercial înregistrat în județul Cluj a fost de 1,2 miliarde de euro. Această cifră este cu 12,6% mai mare decât deficitul comercial înregistrat în aceeași perioadă din anul 2021, conform reprezentanților Direcției Județene de Statistică Cluj.

În perioada ianuarie-noiembrie a anului trecut, valoarea exporturilor din județul Cluj a fost de 2,5 miliarde de euro, iar importurile au însumat 3,8 miliarde de euro. Comparativ cu primele unsprezece luni din anul 2021, exportul a crescut cu 21,3%, iar importul cu 18,3%.

Mașinile, aparatele și echipamentele electrice, respectiv aparatele de înregistrare foto-video au reprezentat 44,7% din exporturi, urmate de metale comune (10,7%) și mijloace de transport (6,3%). De asemenea, cele mai multe produse importate au fost mașinile și aparatele electrice (25,4%), iar mijloacele de transport au reprezentat 9,1% din importuri.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Premieră absolută pentru Aeroportul din Cluj: Peste 10.000 de persoane au tranzitat aeroportul într-o singură zi

Din ce în ce mai puține locuințe construite la Cluj – află cu cât a scăzut numărul autorizațiilor în 2023

Programarea online pentru paşapoarte, disponibilă pe platforma HUB a Ministerului Afacerilor Interne

 

 

 

banner