Leo Iorga a murit la 54 de ani! Mesajul emoționant al familiei

0

O stea a rockului românesc a apus: Leo Iorga, solistul trupei Compact.

Anunțul a fost făcut de prietenul și fostul său coleg de trupă, Adrian Ordean:

“Acum 5 minute, colegul meu de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna…DUMNEZEU SA-L IERTE! Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna”.

Leo Iorga s-a luptat încă din 2011 cu un cancer la plămâni. A învins pentru moment cumplita boală dar aceasta a recidivat. Fii și soția lui Leo Iorga au postat mesaje emoționante pe Facebook după marea pierdere suferită:

Paul Iorga: “Ce frumos e Bellu toamna! i’ll miss you!”

Edy Iorga: “Drum lin, tata! Te iubesc!”

Paula Iorga: “Azi, în sâmbăta mortilor, iubitul meu soț a plecat în bratele Bunului Dumnezeu. Fie ca sufletul tău sa zboare nestingherit și lin in Împărăția cerurilor, unde vei fi alături de colegii tai Teo Peter și Emil Laghia, Gyuri Pascu…

Trupul neinsufletit va fi depus luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), urmand ca marti sa aibe loc inmormantarea la Cimitirul Bellu.
Dumnezeu să te odihnească și să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat!❤️🙏”

Adrian Ordean spune că aceasta este una dintre piesele care îi plăceau mult lui Leo Iorga:

Leo Iorga nu mai putea să meargă. A ieșit în luna septembrie din spital, totuși, pentru a participa la un concert de comemorare a fostului său coleg de trupă Teo Peter.

Leo Iorga s-a născut în 2 decembrie 1964, la Arad. A fost solist vocal al trupelor Pacific, Cargo, Compact, Schimbul 3, Pacifica, PACT, Compact B.

Și-a început cariera muzicală la 14 ani, ca toboșar în trupa liceului “Ioan Slavici”. Până în 1985, a colaborat cu “Pacific”.

În 1988, a cântat lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile “Brigadierii”, “Povestiri din gară”, “Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu. Formația a fost catalogată de Florian Pittiș drept “formula de aur a Compactului”.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiță Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin “Bibanu” Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.

Din 2003 până în 2019, a cântat alături de formația Pacifica. PACT a fost un proiect muzical format de Leo Iorga și Adi Ordean. Acesta s-a bucurat
de o componență de legendă în istoria pop-rock-ului românesc: Leo Iorga – vocal, Adrian Ordean – chitară, Marian Mihăilescu – chitară bass, Răzvan Gorcinsky – tobe și Alex Ardelean – chitară.

Începând cu anul 2017, după 22 de ani, s-a alăturat ca invitat al legendarei trupe COMPACT B, într-o componență de legendă în istoria rockului românesc: Costi Cămărășan (fondatorul formatiei Compact) – chitară, Leluț Vasilescu- tobe, Adrian Ordean- chitară, Adrian “Coco” Tinca – chitară bass, Adrian Kiseleff- clape.

banner