Leonard Horvath: Comunitățile smart trebuie să investească în branding

0

Istoricul Leonard Horvath este de părere că orașele smart ar trebui să investească în branding. De-a lungul istoriei, au existat mai multe centre moderne, de la Roma la Veneția și de la Amsterdam la New York. Aceste comunități smart care au investit în branding au știut să atragă mai mulți investitori, mai spune Leonard Horvath, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai.

În România, deja există orașe care investesc în branding. Așa ar fi Bucureștiul, Timișoara sau Clujul, orașe care au concurat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Însă pe turnantă vine și Oradea. Însă și orașe precum Hunedoara încearcă să se redefinească dintr-un oraș industrial într-o comunitate care se dezvoltă în jurul Castelului Corvinilor.

Leonard Horvath, fost reprezentant al României la World Intellectual Property Organisation, fost director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și fost președinte al Administrației Fondului Cultural Național, a fost unul dintre participanții la conferința Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV.

banner