Lider sindical din Educație: Ultimul loc în care s-ar putea îmbolnăvi copiii este la școală

0

La trei zile după ce elevii clujeni de clasele V-VII și IX-XI s-au întors fizic la școală, profesorii spun cu ce provocări se confruntă la revenirea în bănci, cu masca pe față. Liderul Sindicatului Liber din Învățământul preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, spune că, luând în considerare măsurile de siguranță și de igienă, școala este ultimul loc în care copiii s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19. Aflați mai multe despre cum s-a desfășurat revenirea la școală în școlile din județul Cluj, din video-ul e mai jos.

Liderul sindical Lucia Cojocaru a vorbit la Via Cluj TV și despre faptul că nu toate școlile din Cluj oferă măști gratuite pentru cadrele didactice, astfel că, în acele unități profesorii sunt nevoiți să își cumpere singuri măștile.

Predarea online va rămâne

Lucia Cojocaru a mai spus că, în ciuda revenirii fizice la școală, nu se va renunța total la orele online. Aceasta va rămâne o metodă alternativă, pentru situații speciale (elevi bolnavi, nedeplasabili, de exemplu). De asemenea, cadrele didactice vor putea folosi în continuare platformele pentru educația online pentru corectarea temelor, de exemplu.

Vedeți emisiunea pentru detalii.

 

banner