LIVE Dragoș Pîslaru, europarlamentar: ”2 din 3 tineri suferă de o formă de anxietate sau de depresie”

0

Parlamentul European a adoptat azi o rezoluție prin care sprijină investițiile în tineri. Președintele Comisiei de Muncă din Parlamentul European, Dragoș Pîslaru, spune că investițiile în tineri produc beneficii asemănătoare celor în start-up-uri.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru (USR/Renew Europe) spune că unul dintre principiile promovate de această rezoluție este acela că internship-urile să nu mai fie neplătite, pentru a preveni exploatarea tinerilor. Inițiativa Parlamentului European vine în contextul în care, potrivit lui Dragoș Pîslaru, doi din trei tineri suferă de o formă de anxietate sau de depresie. Astfel, există pericolul ca ei să fie atrași de mesaje publice care să le alimenteze furia sau frustarea.

De asemenea, membrii Parlamentului European doresc să încurajeze mobilitatea forței de muncă și capacitatea de a munci transfrontalier. O altă idee este crearea unui ”pașaport cultural” care să permită tinerilor să participe la evenimente culturale în Uniunea Europeană.

Rezoluția Parlamentului European obligă executivul Uniunii Europene, Comisia Europeană, să ia măsurile necesare, inclusiv cele financiare, pentru a transpune în practică aceste principii.