LIVE Primul bilanț al primarului din Florești, Bogdan Pivariu

0

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, își prezintă azi primul bilanț, după primele 80 de zile de la instalarea în fotoliul de edil.

Prioritatea lui Bogdan Pivariu este depunerea de proiecte, care să ajute dezvoltarea comunei. ”Fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene reprezintă soluția optimă pentru dezvoltarea Floreștiului”, a spus Bogdan Pivariu.

El a declarat că, la preluarea mandatului, exista un singur proiect depus de comuna Florești, în anul 2016. Însă, de la preluarea mandatului, a depus șapte proiecte, un altul este în curs de depunere, iar alte două sunt în curs de pregătire.

Cinci proiecte vizează economia socială și vor permite susținerea start-up-urilor. Primăria intenționează să ofere, cu ajutorul fondurilor europene, 10 milioane de euro pentru susținerea mediului local de afaceri.

Alte proiecte vizează achiziționarea de dezinfectați și a unor sisteme informatice performante pentru toate unitățile de învățământ din Florești.

Proiectele în curs de pregătire vizează eficiența energetică a unităților de învățământ, dar și crearea de stații de încărcare pentru automobilele electrice.

Mai multe detalii, în conferința de presă a primarului.

banner