Lorand Soares Szasz despre scandalul Bismobil Kitchen: și eu sunt un păgubit

0

Păgubiții de firma Bismobil Kitchen au aflat dintr-o achetă a Știri de Cluj cine stă în spatele acestei afaceri care a lăsat cu ochii în soare și banii luați zeci de familii din România. Jurnaliștii clujeni au descoperit că din acționariatul acestei firme care lua avans sau chiar sumele întregi de la beneficiari, dar nu mai livra mobila de bucătărie contractată, sau o livra parțial, face parte, și Lorand Soares Szasz, un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii privind creșterea accelerată a IMM-urilor.

Lorand Sorares Szasz deținea (până la închiderea magazinului din Cluj) 50% din societatea SC LSS Partner BK SRL, societate pe care se încheiau contractele în acest sediu. Restul de 50% din acțiuni aparțineau SC Bismobil Kitchen SRL, care îl are ca asociat unic pe Mihail Șaran și administrator pe Andriana Brașoveanu.

Lorand Soares Szasz susține ca, deși avea 50% din firmă, a fost un investitor silențios în companie și nu a fost implicat în niciun fel în deciziile manageriale ale societății SC LSS Partner BK SRL, din care s-a și retras în noiembrie 2022, întrucât nu și-a recuperat investiția, a declarat el pentru Știri de Cluj. Retragerea s-a produs exact în ziua închiderii magazinului de la Cluj.

”În afară de răspunsul dat și celor de la Știri de Cluj, nu am nimic de spus despre aceasta situație. Din postura de fost investitor, la rându-mi păgubit, nu am altceva de adăugat”, a spus Lorand Soares Szasz pentru Via Cluj TV.

Oamenii au plătit în medie 6000 de euro pe bucătării pe care nu le-au mai primit

Sute de români, care au plătit mii de euro pe bucătării la comandă, au fost lăsați  de Bismobil Kitchen și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate showroom-urile din România, printre care și pe cele din București și Cluj. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. Sumele plătite de cei identificați de Știri de Cluj până acum sunt între 2000 de euro și peste 15 mii de euro.

Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova și avea 14 magazine în toată România, cu showroomuri deschise în București (2 magazine), Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mures, Pitești și Galați, precum și în străinătate, în Spania, Bulgaria, Republica Moldova.

VEZI AICI ÎNTREAGA ANCHETA.

banner