Lucrări realizate de peste 350 de artiști pot fi văzute în cea mai mare expoziție de artă din România – vezi unde e

0

Lucrările de artă a peste 350 de absolvenți de licență și de master ai Universității de Artă și Design din Cluj sunt accesibile publicului în Centrul CREIC din Cluj-Napoca până în 17 iulie. Află detalii despre opere, artiști și organizare de la Gabriela Rostaș, purtător de cuvânt al UAD și de la prof. dr. Radu Pulbere, decanul Facultății de Decorative și Design din cadrul UAD, invitați la Via Cluj TV.

După o perioadă de peste doi ani și jumătate ,în care evenimentele expoziționale au fost organizate în mediul virtual sau cu o prezență fizică redusă, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, iese din „online” sau din perimetrul atelierelor și revine în atenția iubitorilor de artă, amatori sau specialiști, printr-o manifestare într-un spațiu fizic care are capacitatea de a pune în valoare ineditul și originalitatea celui mai mare eveniment de acest gen din țară.

Evenimentul marchează un moment de sărbătoare, cel al finalizării studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca. Expoziția le oferă absolvenților celor două facultăți ale UAD Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Arte Decorative și Design, programele de studii licență și master, șansa de a se reprezenta și de a fi vizibili în cadrul celei mai importante manifestări artistice universitare. Concepută ca o rampă de lansare, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca este, de 22 de ani, un spațiu de întâlnire al tinerilor artiști atât cu publicul, cât și cu specialiștii din domeniu.

Expoziția din acest an de la Centrul CREIC va putea fi vizitată în perioada 9-17 iulie 2022 potrivit următorului program: de luni până vineri între orele 9.00-21.00, iar la sfârșit de săptămână între orele 12.00-20.00.

Pentru a asigura o și mai bună vizibilitate și acces al publicului la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, evenimentul beneficiază și de o serie de curse speciale ale Companiei de Transport Public.