Lupta cu cancerul, coordonată la nivel parlamentar de clujeanul Patriciu Achimaș-Cadariu

0

Lupta cu cancerul este coordonată la nivel de legislativ de către deputatul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu, care este președintele Grupului pentru combaterea cancerului constituit la nivelul Parlamentului României.

“Scopul nostru este de a ajuta oamenii în lupta cu acest flagel și pentru a-l atinge avem în vedere două direcții:

1. Pe de o parte, de a îmbunătăți situația celor care acum sunt bolnavi;

2. Pe de altă parte, de a participa, alături de populația generală, la luarea de măsuri care să prevină apariția acestei boli.

În aceste demersuri, principalii noștri aliați sunt ASOCIAȚIILE DE PACIENȚI, cei care ne pot da ”ora exacta” în ceea ce privește nevoile oamenilor”, spune reputatul chirurg clujean.

Ce mijloace avem la dispoziție?

“Trebuie să stabilim ce este de legiferat și pentru asta avem un instrument utilizat în toate statele europene: ”Planul național comprehensiv de combatere a cancerului”. Acesta va fi primul dintr-o serie de obiective care trebuie realizate și implementate.

Finanțările europene, pe care le avem la disspoziție, vor constitui modalitatea de a susține toate aceste demersuri.

Totul va fi realizat după o evaluare reală a situației și a posibilităților pe care le avem în țară.

Oportunitatea finanțării europene și modelele europene sunt cele de urmat și nu trebuie, ca în acest moment ”să inventăm roata”, a încheiat prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, președintele Grupului pentru combaterea cancerului constituit la nivelul Parlamentului României.