Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort vor lua parte la încoronarea Regelui Charles

0

Custodele Coroanei, Margareta, va participa la încoronarea regelui Charles la Palatul Buckingham. În cei 157 de ani de existenţă a Familiei Regale a României, legătura cu Familia Regală a Marii Britanii a fost constantă, bazată pe admiraţie respect. Este o legătură trainică, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX şi XXI.

“Vineri, 5 mai 2023, la Palatul Buckingham, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Consort vor lua parte la recepţia de stat oferită de Majestatea Sa Regele Charles. Sâmbătă, 6 mai 2023, la Abaţia Westminster, Custodele Coroanei şi Principele Consort vor lua parte la Încoronarea Regelui şi a Reginei Consort ai Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a anunțat Familia Regală a României într-o postare pe Facebook.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, unul dintre cele mai așteptate evenimente

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, care are loc pe 6 mai 2023, este unul dintre cele mai așteptate evenimente, fiind considerat unul istoric. În timpul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, mai multe persoane vor avea de jucat un rol de prim rang, adeseori moştenit dintr-o tradiţie îndelungată sau acordat în semn de omagiu pentru serviciile lor în slujba ţării.

Prințul William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, vor fi prezenți, la fel ca și doi dintre frații regelui, Anne, Prințesa Regală și Edward, Ducele de Edinburgh. După multe speculații, Prințul Harry a confirmat că va participa, însă soția sa Meghan nu. Încoronarea coincide cu cea de-a patra aniversare a fiului cuplului, Prințul Archie.

Prințul Andrew, ducele de York, este așteptat să meargă, dar fosta sa soție, ducesa de York, Sarah Ferguson, nu va participa. Este probabil ca fiicele lor, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, să participe în calitate de a noua și a 11-a în linia de succesiune la tron – precum și fiica Prințesei Anne, Zara Tindall și soțul ei, Mike Tindall.

Atât nepoții regelui Charles, cât și cei ai Camillei vor fi prezenți, iar unii dintre ei vor lua parte la ceremonie. Prințul George, fiul prințului William și al Catherinei și al doilea în linia de succesiune la tron, va fi unul dintre mai mulți “paji de onoare”.

Trei dintre nepoții reginei consort, Gus și Louis Lopes, Freddy Parker Bowles și strănepotul ei, Arthur Elliot, vor avea același rol și vor face parte din procesiunea prin Westminster Abbey.

De asemenea, reginei Camilla i se vor alătura sora sa Annabel Elliot și prietena sa apropiată Lady Lansdowne în calitate de doamne de onoare.

banner