Maria Forna, PNL: Care ar trebui să fie Top 3 proiecte pentru județul Cluj

0

PNL Cluj a decis să ofere tinerilor locuri eligibile la alegerile locale, iar unul dintre tinerii care au intrat în luptă este chiar președintele Tineretului Național Liberal Cluj, Maria Forna. Ea candidează pentru un mandat de consilier județean.

Maria Forna a făcut un top 3 al proiectelor pe care le consideră importante pentru județul Cluj. Primul proiect pe care dorește să îl susțină este cel al Spitalului Pediatric Monobloc. Acesta ar urma să fie construit în zona Borhanci și să preia activitatea tuturor secțiilor Spitalului Clinic de Copii, o unitate medicală care are personal de elită, dar care funcționează în clădiri improprii, unele dintre ele de secol XIX. Proiectul noului spital pediatric ar urma să fie susținut de Consiliul Județean, în condițiile în care Guvernul va susține construirea Spitalului Regional de Urgență.

Un alt doilea proiect care va fi promovat de Maria Forna este menținerea județului Cluj pe locul I în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. În această perioadă de programare europeană, județul Cluj a reușit să atragă fonduri europene în valoare totală de 560 de milioane de euro.

În fine, cel de-al treilea proiect pe care Maria Forna dorește să îl promoveze în calitate de consilier județean este racordarea întregului județ la rețeaua de apă și canalizare. Este vorba de un proiect cu finanțare europeană, a cărui valoare totală este de peste 350 de milioane de euro. Acest proiect a fost scris de specialiștii Companiei de Apă Someș, deținută de Consiliul Județean Cluj.

banner