Maria Forna: Senatorul Marius Nicoară revine în PNL

0

Senatorul Marius Nicoară revine în PNL, după doi ani de exil în ALDE. Informația a fost confirmată de președintele TNL Cluj, Maria Forna, în emisiunea România Via Cluj.

Senatorul clujean și-a pierdut de drept calitatea de membru al PNL, pentru că a suferit o condamnare penală fără executare, pentru că a comis un accident de circulație. Acum, Marius Nicoară, reabilitat din punct de vedere juridic, revine în vechiul său partid pentru a pune umărul la reconfigurarea unei noi majorități. Nu este singurul parlamentar ALDE care face acest pas, pentru că patru deputați care au făcut parte din formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu au decis să se înscrie în PNL.

PNL Cluj va avea, astfel, un senator, Marius Nicoară, și patru deputați: Adrian Oros, care este și ministrul Agriculturii, Florin Stamatian, Sorin Moldovan și Cristina Burciu, care a fost aleasă pe lista PSD.

În această perioadă, PNL a reușit să înscrie și un primar important ales pe lista PSD. Este vorba de primarul din Turda, Cristian Matei.

Deja, după cum anunță Maria Forna, liberalii clujeni au reușit să valideze candidații pentru alegerile locale din 60 de localități. Astfel, este cert faptul că Emil Boc va candida pentru Primăria Clujului, Alin Tișe pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Cristian Matei pentru Primăria Turda, Dorin Lojigan, pentru Primăria Câmpia Turzii, și Mircea Moroșan, pentru Primăria Huedin. În afară de primarii în funcție, liberalii clujeni au validat candidaturile lui Ovidiu Drăgan, pentru Primăria Gherla, și Aurelian Mureșan, pentru Primăria Dej. Primul a fost primar PDL în Gherla, iar cel de-al doilea a fost viceprimar al Dejului din partea PNL.

Există încă 21 de comunități locali în care PNL urmează să își valideze candidații. Unii dintre ei ar ptuea fi actuali primari, care au fost aleși pe listele altor partide.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner