Marinela Marc: Nu există nici o școală cu toaleta în fundul curții, în județul Cluj

0

Anul școlar a început în județul Cluj în condiții mai bune decât în alți ani. Nu există nici o școală cu toaleta în fundul curții. Mai există foarte puține școli care nu au autorizații sanitare, pentru că nu au apă potabilă. Însă, chiar dacă aceste condiții s-au îmbunătățit, nu înseamnă că lucrurile sunt perfecte. Există comunități locale în care autoritățile mai au mult de lucru, spun reprezentanții sindicali ai profesorilor.

În toiul dezbaterii naționale pe tema școlilor cu toaletele în fundul curții, conducerea Inspectoratului Școlar Județean din Cluj a anunțat că, în acest județ, nu mai există nici o școală care să fie în această situație. Toate școlile din județ au toalete moderne, precum și apă curentă. Există, însă, școli care nu au primit autorizații sanitare de funcționare deoarece apa de la robinet nu este potabilă, spune inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Condițiile materiale relativ decente oferite de școlile clujene sunt completate și de rezultate bune obținute în evaluările anuale. Clujul a fost pe primul loc și în acest an în clasamentele județene realizate în funcție de rezultatele de la Evaluarea Națională, Bacalaureat și Titularizare. 


banner