Marius Mândraș: Continuă dezvoltarea noilor proiecte imobiliare din Cluj

0

Pandemia de coronavirus nu i-a speriat pe constructorii care vor să dea în folosință noi proiecte imobiliare în Cluj. Reprezentantul Blitz Imobiliare, Marius Mândraș, specializat în ansambluri imobiliare noi, afirmă că pe absolut toate șantierele a continuat munca, însă cu precauții legate de respectarea măsurilor sanitare.

Marius Mândraș afirmă că, în luna martie, pandemia de coronavirus a dus la scăderi ale prețurilor cu 2-3 la sută. Cererea de apartamente noi a rămas, însă, constantă, deși cumpărătorii au dovedit mai multă precauție, iar decizia efectivă de cumpărare a fost luată mai greu. În luna aprilie, prețurile s-au stabilizat, iar după Paște, cererile de apartamente și case noi au început să crească. În anumite cartiere, cererile s-au dublat în a doua jumătate a lunii aprilie, mai spune reprezentantul Blitz Imobiliare, care privește spre viitor cu un optimism moderat. Există o statistică internă a grupului Blitz care arată că 69 la sută din cereri vizează locuințele noi, care oferă un confort sporit față de apartamentele vechi, construite în perioada comunista.

Mai multe detalii despre jocul cererii și al ofertei pe piața imobilelor noi din Cluj, aflați din emisiunea moderată de Claudiu Pădurean.

banner