Marș prin centrul orașului cu steaguri și pancarte pro-Palestina

0

Un număr de aproximativ 100 de persoane au participat la manifestația pentru susținerea Palestinei în războiul cu Israel. Participanții au dorit să își manifeste solidaritatea față de poporul palestinian cu un marș în Piața Mihai Viteazul.

O comunitate creată în contextul conflictului israeliano-palestinian, denumită „Palestine Solidarity Cluj-Napoca”, a organizat o manifestație duminică, 26 noiembrie, de la ora 14:00, în Piața Mihai Viteazu.

Organizatorii și participanții s-au adunat „pentru a solicita tragerea la răspundere a ocupării israeliene pentru crimele săvârșite atât în Fâșia Gaza, cât și în Cisiordania”.

„Este momentul pentru recunoașterea și sancționarea statului Israelian pentru nenumăratele abuzuri și încălcări ale drepturilor omului. Totodată, ca cetățeni români vrem ca statul român să nu mai fie complice în crimele de război comise în Gaza și să înceteze orice colaborare militară cu statul israelian sau firmele israeliene care produc arme și tehnologie militară”, anunțau organizatorii în postarea despre eveniment, de pe rețelele de socializare.

 

banner