Marș triumfal cu Trenul Regal – Mii de români au serbat 10 Mai alături de Majestatea Sa

0

Familia Regală a României a serbat Ziua Națională de 10 Mai în acest an într-o manieră diferită de cea de până acum. În contextul războiului din Ucraina și al suferinței zecilor de mii de refugiați ucraineni aflați în România, Familia Regală a României a renunțat la tradiționalul Garden Party. În schimb, a fost organizată o călătorie prin țară cu Trenul Regal. Această călătorie s-a transformat într-un adevărat marș triumfal. Mii de oameni au venit în gările de pe traseu pentru a o aclama pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pe Alteța Sa Regală Principele Radu al României și pe Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României. Via Cluj TV a avut onoarea de a realiza filmul acestei călătorii regale.

Plecarea Trenului Regal a avut loc din Gara Băneasa din București, care a găzduit o ceremonie militară. La aceasta au participat Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. Au fost intonate Imnul Național și Imnul Regal, iar apoi Marșul Carol I și marșul Luarea Plevnei. Militarii Brigăzii 30 Gardă au efectuat un exercițiu de îndemânare cu arma.

Trenul Regal s-a oprit la Ploiești, unde autoritățile locale și un mare număr de oameni au întâmpinat Familia Regală. Au fost prezenți voluntari ai Crucii Roșii Române și militari de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

În călătoria de la Ploiești la Buzău, au fost invitați în Trenul Regal militari veterani ai teatrelor de operații, împreună cu familiile lor, reprezentanți ai Asociației Invictus, reprezentanți ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, precum și ai monarhiștilor polonezi, care au oferit Majestății Sale un document din perioada Primului Război Mondial referitor la români.

La Buzău, Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia au fost întâmpinați de autoritățile locale, de un numeros public și de reprezentanți ai Crucii Roșii și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În călătoria de la Buzău la Brăila, musafiri în Trenul Regal au fost persoane în vârstă care fac voluntariat la Fundația Regală Margareta a României, în proiecte inter-generaționale.

Primirea Majestății Sale Margareta la Brăila a fost deosebit de călduroasă. Un mare număr de locuitori ai municipiului, alături de autorități locale, de Crucea Roșie și de militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au salutat prezența Familiei Regale și sosirea, pentru prima oară, a Trenului Regal în orașul lor.

Elevi olimpici brăileni au fost musafirii Majestății Sale în Trenul Regal, în călătoria de la Brăila la Galați.

Destinația finală a Trenului Regal de 10 Mai, în acest an, Galațiul a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare. Un mare număr de gălățeni au venit la gara municipală, pentru a se întâlni cu Majestatea Sa Margareta, cu Principele Radu și cu Principesa Sofia, după cum informează RomaniaRegala.ro.


banner