Florarii și vizitatorii Pieței de flori, Potaissa s-au putut pune la aceeași masă și au putut împărți preparate delicioase, duminică, la Masa Bunei Vecinătăți. Practic timp de două ore, între 13 și 15, toată lumea doritoare a putut participa, cu condiția să aducă un preparat culinar.
Clătite pufoase, limonadă cu lavandă, salată cu legume proaspăt culese din grădină, zacuscă, dulceață acrișoară de căpșuni, gogoși rostogolite în zahăr pudră sau, de ce nu, o tradițională slănină servită cu pâine de casă. Toate își găsesc loc pe Masa Bunei Vecinătăți.
Vendorii ies din spatele standurilor, vizitatorii se alătură, iar atmosfera devine una incredibilă. Parcă mai mult ca oricând apare la orizont sentimentul de comunitate.
“Pregătim de acasă bucate alese, ne adunăm cu mic și mare și le împărțim bucuroși cu cei din jur. E pentru a treia oară când ne așezăm împreună la masă pe Potaissa și trebuie să vă mărturisim că momentul de anul trecut a fost unul cel puțin magic. Dincolo de flori, proiectul e unul care creează conexiuni. Garantăm că deși poate ne așezăm la masă necunoscuți, ne ridicăm prieteni”, spune Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.
Clujenii au ocazia, așadar, de a lua parte la mic picnic într-un loc de poveste, cu oameni zâmbitori, emoții aparte și mii de flori. Iar la finalul mesei delicioase continuăm sesiunile de cumpărături la standurile celor 17 vendori care au adus, între altele, lavandă, plante aromatice, flori de sezon sau arbuști potriviți pentru o grădină cochetă.
Piața de flori altfel e un proiect imaginat și pus în scenă de Asociația Daisler. Evenimentul, dincolo de a aduce mai aproape de comunitate producătorii locali, își propune să promoveze ideea de transformare urbană și de conexiune a comunității. E momentul din an în care o mică stradă uitată se metamorfozează într-un tărâm de poveste, iar zumzetul ce acaparează întregul loc oferă o atmosferă cu adevărat specială.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: