Masa pe roți – inițiativa care asigură pâinea cea de toate zilele pentru 120 de clujeni

0

Declanșarea pandemiei de coronavirus a reprezentat o provocare imensă pentru organizațiile neguvernamentale din Cluj. Pe de o parte, Ele s-au confruntat cu scăderea fondurilor alocate pentru proiecte caritabile, pentru că donatorii lor tradiționali fie au rămas cu mai puțini bani, fie și-au reorientat fondurile spre ajutorarea spitalelor și a celor aflați în prima linie a luptei împotriva virusului chinezesc. Pe de altă parte, a crescut nevoie de ajutor din partea persoanelor vulnerabile. În această perioadă, unul dintre cele mai importante proiecte din Cluj a fost Masa pe roți, derulat de Serviciul de Ajutor Maltez, spune reprezentanta Serviciului, Anca Simu.

Înainte de pandemie, prin Masa pe roți era asigurat prânzul pentru 26 de persoane. În această perioadă, numărul beneficiarilor a crescut la 120 de persoane. Acești oameni sunt hrăniți în fiecare zi cu ajutorul unor antreprenori generoși, precum Dorina Clonda, de la Apetit Catering, care donează hrană pentru clujenii aflați în nevoie. Echipa de la Apetit Catering donează în continuare hrană, deși sectorul HoReCa a fost extrem de greu încercat de această perioadă.

Însă cei care susțin proiectul Masa pe roți nu și-au pierdut speranța și nici dorința de a face bine. Cum văd ei viitorul proiectului, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean, la care au luat parte Anca Simu și Dorina Clonda.

banner