Mihai Farcaș, Expert IT: Securitatea cibernetică reprezintă marea provocare pentru companii

0

Transformarea digitală a societății și a economiei aduce o mare provocare: securitatea cibernetică. Și aceasta cu atât mai mult cu cât volumul de date digitale și de conținut digital a crescut extraordinar de mult în ultimii ani, spune antreprenorul Mihai Farcaș, fondatorul Expert IT.

Pentru companiile care vor să își asigure securitatea cibernetică este esențială investiția în instruirea angajaților, pentru a limita cât mai mult riscurile presupuse de activitatea lor, mai spune Mihai Farcaș. Echipa Expert IT poate asigura o astfel de instruire, atât în scenariile rău-intenționate, cât și în scenariile neintenționate.

De asemenea, contează foarte mult soluțiile de recuperare a datelor, atunci când sistemul informatic al companiei este compromis, mai spune Mihai Farcaș. Bineînțeles, contează și produsele precum un antivirus bun, o soluție antimalware performantă sau un firewall eficient.

Ce sfaturi are fondatorul Expert IT pentru cei care vor să investească în securitatea cibernetică, aflați din emisiunea Business Cafe.