Mihail Șaran, fondatorul companiei Bismobil Kitchen a fost arestat – Află unde se afla acesta

0

Directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. Judecătorii l-au arestat pentru de 20 de zile și se află în Penitenciarul 13 din Republica Moldova.

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Informațiile au fost confirmate de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP) luni, 23 ianuarie, anunță Ziarul de Gardă, o publicație din Republica Moldova.

Sediul de la Chișinău al Bismobil Kitchen și-au închis ușile, iar nici un reprezentant al firmei, care să stea de vorbă cu clienții, nu a mai fost de găsit de atunci. Clienții au fost îndemnați să depună online un formular prin care să solicite desfacerea contractelor cu compania, însă nu li s-au oferit detalii legate de condițiile și termenele de reîntoarcere a banilor investiți pentru mobilier.

Amintim că, la începutul lunii, sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată România au fost închise. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit.

Disperați că nu își primesc nici banii, nici bucătăriile, oamenii au început să facă plângeri de mai bine de o lună la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Poliție, dar polițiștii și inspectorii OPC se mișcă cu încetinitorul, în ritm de melc, și nu par impresionați de sutele de păgubiți. Așa că între timp, firma a închis toate magazinele din țară, iar reprezentanții ei sunt de negăsit.