Ministrul Sănătății susține că purtarea măștii ar trebui să devină o regulă pentru copiii de clase mici

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că purtarea măștii ar trebui să devină obligatorie pentru elevii din clasele mici.

Acesta a mai precizat, de asemenea, că instituțiile care se ocupă de începerea anului școlar ar trebui să aibă în vedere introducerea acestei obligativități în școli.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment”, a menționat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai declarat că își dorește ca școala să se facă în față, nu online, dar că, în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii se va decide care scenariu se pliază cel mai bine pentru desfășurarea orelor.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat Tătaru.

Potrivit oficialului, în ceea ce privește învățământul superior, în aproximativ o săptămână vor fi gata normele pentru desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în cămine.

banner