Mircea Moroșan, PNL, vrea să ducă în Parlament vocea comunităților locale

0

Unul dintre primarii cu vechime ai PNL, Mircea Moroșan, candidează la alegerile parlamentare. Mircea Moroșan a fost ales de patru ori primar al orașului Huedin.

De asemenea, el a acumulat experiență și în calitate de consilier județean, precum și în funcția de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Mircea Moroșan este de profesie medic.

Acum, el a decis să își asume o candidatură pentru Senat pentru că dorește să ducă în camera superioară a Parlamentului vocea comunităților locale. Dacă va fi ales, prioritatea lui Mircea Moroșan va fi modificarea legislației referitoare la administrația publică locală, în sensul simplificării birocrației, al creșterii eficienței fondurilor publice, precum și în sensul creșterii transparenței administrației.

În al doilea rând, Mircea Moroșan dorește să promoveze interesele locuitorilor zonei Munților Apuseni. Huedinul este capitala naturală a Văii Crișului Repede și a Țării Călatei, iar Mircea Moroșan cunoaște foarte bine aceste probleme.

În al treilea rând, el dorește să își valorifice experiența acumulată în calitate de medic pentru a moderniza sistemul sanitar. Mircea Moroșan dorește un accent mai mare pe profilaxie și pe capacitatea medicilor din mediul rural și din orașele mici și medii de a face față provocărilor medicinei moderne.

Mircea Moroșan este pe locul doi pe lista candidaților PNL pentru Senat, după ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Mai multe detalii despre proiectele lui Mircea Moroșan, în emisiunea Vot pentru Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner