Moderna anunță un vaccin cu eficiență anti-COVID 19 de aproape 95%! Se poate păstra la frigider!

0

Americanii de la Moderna anunță un vaccin cu o eficiență anti-COVID 19 de aproape 95% și care poate fi păstrat la frigider la temperaturi de 2-8 grade Celsius. Vaccinul anunțat de Pfizer/BioNTech are eficiență de 90% dar trebuie păstrat la -75 de grade, cu ajutorul gheții carbonice (o provocare majoră pentru companiile de transport). Temperatura e foarte importantă pentru că ușurează procesul de distribuție, care în cazul produsului Moderna poate fi realizat cu mașini frigorifice obișnuite. Ambele vaccinuri dau speranțe lumii întregi că până în iarna lui 2021 pandemia ar putea să scadă mult în intensitate, ba chiar că va rămâne în urmă ca un vis urât.

Compania Moderna și-a publicat datele printr-un comunicat de presă, potrivit repubblica.it. Publicațiile științifice nu s-au propunțat cu privire la tipul de protecție oferit și dacă este eficient atât în cazul celor mai tineri cât și în cazul vârstnicilor.

Vaccinul Moderna nu a avut efecte secundare, cel mult febră, o stare de oboseală și durere în locul injectării. Fiecare beneficiar va avea nevoie de două doze de vaccin – una la două săptămâni, nu la trei ca și în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer.

Vaccinul a implicat în faza de testare 30.000 de voluntari din Statele Unite.