MUNCA ÎN EXCES te poate ucide! De la câte ore muncite pe săptămână ești în pericol

0

MUNCA ÎN EXCES te poate ucide! Dacă munciți mai mult de 55 de ore pe săptămână, sănătatea dumneavoastră este într-un mare pericol. Cel puțin asta ne spune Maria Neira, directorul Departamentului Mediului, Schimbărilor Climatice și Sănătății din Organizația Mondială a Sănătății.

Afirmația are la bază un studiu efectuat de OMS și Organizația Internațională a Muncii. Potrivit documentului, majoritatea victimelor care își pierd viața din cauza muncii excesive (72%) erau bărbați și erau de vârstă mijlocie sau mai în vârstă, potrivit Reuters.

Studiul realizat pe baza datelor colectate din 194 de țări a relevat faptul că lucrul de peste 55 de ore pe săptămână este asociat cu un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral și cu un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolii ischemice a inimii, dacă ne raportăm la persoanele care muncesc 35-40 de ore pe săptămână.

Limitarea orelor de muncă ar fi benefică atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, având în vedere faptul că s-a demonstrat că un program mai redus crește productivitatea muncii, a declarat ofițerul tehnic al OMS, Frank Pega.