Mutări noi la „U” Cluj: Ce jucători vin de la CFR Cluj și Universitatea Craiova

0

Învinsă de Poli Iași, „U” Cluj s-a întărit pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri. Clubul i-a adus pe extrema Alex Cîmpanu (22 de ani) și pe fundașul dreapta Andrei Peteleu (31 de ani). Aflată pe locul 13 în Liga 1, cu 7 puncte în 8 etape, formația lui Ioan Ovidiu Sabău a realizat două mutări importante în finalul perioadei de transferuri.

  • Andrei Peteleua a bifat zece minute în acest sezon la CFR Cluj. El a revenit la formația ardeleană în ianuarie 2013, de la Kisvarda, după ce mai jucase în Gruia în perioada iulie 2016 – ianuarie 2020.
  • Alex Cîmpanu, crescut la FC Botoșani, este la Universitatea Craiova din octombrie 2020, când a fost cumpărat cu 500.000 de euro. A bifat patru meciuri în acest sezon pentru olteni.

De la CFR la „U” Cluj

Jucătorul de fotbal Andrei Peteleu va juca la clubul Universitatea Cluj până la final de sezon, au anunțat reprezentanții CFR Cluj. În vârstă de 31 de ani, fundașul a revenit la CFR Cluj în urmă cu opt luni.

„Cluburile CFR 1907 Cluj și Universitatea Cluj au ajuns la un acord privind împrumutul fundașului Andrei Peteleu până la finalul acestui sezon. Revenit în Gruia după trei ani, în ianuarie 2023, Peteleu a bifat 11 apariții în tricoul alb-vișiniu”, au transmis reprezentanții CFR Cluj, care i-au mulțumit mijlocașului și i-au urat baftă.

Andrei Peteleu a mai jucat la CFR Cluj între 2016 și 2020, înaintea transferului la Sheriff Tiraspol. În vara anului 2021, fundașul a ajuns la clubul maghiar Kisvarda. Și „U” Cluj a anunțat transferul lui Andrei Peteleu.

„Noul nostru jucător care are în palmares trei titluri de campion în România și un titlu în Republica Moldova, dar și Supercupa României”, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanții „U” Cluj.

„U” Cluj a împrumutat un jucător și de la Universitatea Craiova

Universitatea Cluj a anunțat, de asemenea, că a ajuns la un acord cu Universitatea Craiova pentru împrumutul lui Alexandru Cîmpanu, în vârstă de 22 de ani, tot până la finalul sezonului actual.

Jucătorul care evoluează în banda dreaptă a atacului are o Cupă și o Supercupă în palmares, dar și peste o sută de meciuri în Superliga. Acesta a bifat 112 meciuri în Superliga, unde a marcat 14 goluri și a oferit șapte pase decisive.

„Noul nostru jucător are nouă prezențe pentru naționalele U20 și U21. A purtat banderola de căpitan a României U20 într-o victorie cu Suedia, când a și marcat unicul gol al meciului. De asemenea, a făcut parte din lotul României U21 la turneul final al Campionatului European U21 din acest an”, au precizat reprezentanții clubului.

VEZI ȘI:

Universitatea Cluj, învinsă de Poli Iași

Mijlocaș ”olimpic” pentru Universitatea Cluj

Cinci juniori de la Universitatea Cluj, selecționați în dubla naționalei U16 cu Cipru

 

 

 

 

 

banner