Nebrazii care salvează brăduții de Craciun

0

O asociație din Cluj, Urbannect, vinde pe Internet nebrazi. Este vorba de obiecte de podoabă care vor aduce atmosfera Crăciunului în casele sau birourile cumpărătorilor, fără a sacrifica un copac viu pentru acest lucru.

Sumele încasate din vânzarea nebrazilor vor fi donate Asociației Tășuleasa Social, care va utiliza banii pentru a finanța, la primăvară, plantarea unor brazi adevărați în diferite zone din Transilvania.

Tradiția pomului de Crăciun din România datează de pe vremea Regelui Carol I, care a împodobit primul astfel de pom în Palatul Regal.

Originile tradiției sunt germanice, însă pomii de Crăciun au devenit îndrăgiți în întreaga lume.

Ultimele decenii au adus însă îngrijorări legate de ritmul rapid al defrișărilor masive, astfel că cei preocupați de protecția mediului au început să caute alternative la tăierea brazilor. Printre aceste alternative se numără brăduții artificiali sau cei plantați în ghivece, care pot fi răsădiți în natură după Crăciun.  

Unii dintre cei care au confecționat nebrazi au decis să îi ofere spre vânzare pe Internet. Sumele strânse astfel vor ajunge în conturile Asociației Tășuleasa Social, care a început o campanie de reîmpădurire a unor zone din Transilvania. Astfel, nebrazii vor ajuta la plantarea unor brazi adevărați în locurile defrișate irațional în ultimii ani.

Aflați mai multe despre provestea nebrazilor de la fondatorul comunității Urbannect, arhitectul Dan Clinci, invitat la emisiunea Romania Via Cluj.


banner